Amiket sose mondj egy babáért küzdő párnak

Akiknél nehezebben jön össze a baba, és beavatják – nem csak a legszűkebb és közvetlen – környezetüket, ott általában van egy-két önjelölt Paulo Coelho.

Összegyűjtöttük kedvenceinket:

Ne stresszelj annyit, és rögtön össze fog jönni.
Ez a „kedvenc” közhelyem, ugyanis ezzel mindenki tisztában van mégis ez a legnehezebb feladat, nem csak a gyerekvállalásnál. Nehéz megtalálni az arany középutat a rágörcsölés és a tudatos tervezés között.

Amelyik baba elmegy, annak jobb is.
Lehet, hogy ezzel teljesen egyetért a még sebeit nyalogató pár, ám más szájából fájó hallani. Ugyanis hogyan lehetne valami jobb, ha nekünk akkora űrt hagy maga után?

Tudja a baba, hova és mikor kell jönni.
Komolyan? Tényleg?

Természetes szelekció.
Tudjuk, hogy ez is az élet része, és sokan átélték már, de higgyétek el nem vigasztaló mondat.

Gondolkoztatok azon, lehet-e lelki oka?
Ha lenne, akkor gyerekünk lenne, nem veszteségünk. Minden pár átgondolja, vagy jobb esetben megbeszéli, hogy hogyan tovább, ha véletlenül mégsem jönne össze. Nekem óriási erőt ad, bárhogy is lesz, mi akkor is ott leszünk egymásnak.

Addig örüljetek, amíg pihenhettek, aztán, ha jön a baba, akkor nincs megállás.
Szeretnénk már álmatlan éjszakákat, és ez a kijelentés is inkább az alvó oroszlán bajszának húzogatása, mintsem megnyugtató gondolat.

Ellenben kaptunk nagyon sok kedves és megértő visszajelzést, reakciót is.
Nekünk segített, ha valaki beavatott minket abba, hogy vele vagy ismerőseivel is történt ilyen, mégis a végén minden jól alakult. Örömmel vettünk jóindulatú tanácsokat, ötleteket. Persze mindenki máshogy működik, lehet, hogy vannak, akik nem veszik szívesen az effajta segítséget. Kifejezetten jól estek azok a reakciók, akik nem estek letargiába a hír hallatán, mert annyira biztosak abban, hogy mi hamarosan szülők leszünk.

Köszönjük családunknak, barátainknak és környezetünknek, hogy mellettünk állnak áldatlan állapotokban is. 🙂

Timi és Csaba

Küldd el “kedvenc” mondataid listáját az allapot@aldatlanallapot.hu címre, és ha szeretnéd feltöltjük oldalunkra névvel vagy akár név nélkül.