Így telt a júliusunk

Már hetekkel előre bejelentkeztünk 4 dimenziós ultrahangvizsgálatra, vagy más néven babamozira, ahova július elején mentünk el. A várandósok körében egyre népszerűbb ez az UH, amelyre egyébként a kétezres évek eleje óta van lehetősége a leendő szülőknek.
Kb. húsz percig tartott a vizsgálat, ahol alaposan lemérték, megnézték a magzatot. Egész kivehető képet ad ez a fajta ultrahang, ám ez alapján nem tudnánk megmondani, kire hasonlít jobban a kislányunk… 🙂

Továbbra is használom a vérhígítót, szedem a minimális mennyiségű progeszteront. Vitaminokból a terhesvitamint, a vasat, az omega3-at és a magne b6-ot.

Júliusban nagyon szenvedtem az alvással. Mindig arra keltem, hogy fáj a csípőm bármilyen trükkhöz is folyamodok a párnákkal. Mígnem kaptam egy kismama és szoptatós párna kombót egyik barátnőmtől. Sokan mondták, hogy terhességük alatt mennyit segített, de nem értettem, miért tudna ez többet, mint egy sima párna… Most már értem. 🙂

Ismét mentem általános vérvétel és vizeletvizsgálatra, ahol szerencsére továbbra is minden rendben volt. A vitaminokon túl igyekszem a táplálkozásomra is figyelni. Várandósságom alatt elkerültek a rosszullétek, így sok zöldséget és gyümölcsöt eszem minden nap, akár nyersen, akár főzelék, leves formájában.

Júliusban még nem kezdtük el a baba holmik vásárlását. Amit kaptunk ajándékba, használtan vagy kölcsön, azokat szívesen elfogadtuk, de mi még semminek nem mentünk utána. Biztos a tavalyi események is kihatással voltak erre, de nem szerettünk volna semmit elhamarkodni.
Ráadásul nyár közepén még nem sok őszi, melegebb ruhát talál az ember a boltok polcain.

Szeretnénk szülésznőt mindenképpen a nagy napon. Sok ismerősünk szült a Bajcsy Kórházban – ahol mi is fogunk – és egyöntetűen egy bizonyos szülésznőt javasolt mindenki, aki nagyon kedves és segítőkész. Így ebben a hónapban vele is megismerkedtünk, nagy örömünkre elvállalt minket. Nem csak az elmesélések alapján volt szimpatikus, hanem a valóságban is, aki mellett igazán meg tudunk nyílni és nyugodni. Feltehettük az összes kérdésünket neki, mindenre türelmesen válaszolt.

Július végén kellett visszamennünk nőgyógyászunkhoz vizsgálatra. Már 1800 gramm volt a baba és szépen nőtt, fejlődött a legutóbbi alkalomhoz képest. Talán a hasam is ebben a hónapban változott a legtöbbet.

A következő alkalom orvosunknál szeptember 2-a lesz, amikor már NST-re kell mennünk. Várom nagyon, mert ez is egy újabb lépcsőfok, hiszen új még nekünk. 🙂

Augusztusban nem jártam sem laborban, sem orvosnál, így arról fogok beszámolni, hogy mit, hol és hogyan szereztünk be kisbabánknak. Mi hiányzik még, Illetve hogyan csinosítgatjuk otthonunknak. Nem csak a babaszobán alakítottunk, hanem picit mindenen, hogy felkészüljünk az őszi itthonlétünkre. 🙂

Írta: Méri-Molnár Tímea
Fotó: Molnár Anikó