Interjú a Libelle termékekről

Turbános babákkal és anyukákkal van tele az internet. Mióta megszületett Panna igyekszem figyelemmel követni, mi népszerű a kislányoknál és szüleiknél, egyre több helyen láttam az említett darabokat. Szeretnénk bemutatni nektek Klárát, aki azon túl, hogy a gyönyörű Zoé anyukája webshopot is üzemeltet.

Szeretnénk, ha olvasóink kicsit jobban megismernének. Mesélnél pár szót magadról és arról, hogyan lettél vállalkozó?
Amióta édesanya vagyok, az olyan ruhákat, kiegészítőket keresem, amivel megmutathatjuk a világnak a kislányommal, Zoéval, hogy mi összetartozunk. Szeretem az ízléses, visszafogott, de mégis különleges, egyedi termékeket. Szeretem, amikor összeöltözhetek a kislányommal, de ez nem azt jelenti, hogy mindig tetőtől talpig ugyan abban a szettben vagyunk. Így jött a turbánsapkák ötlete, amiket saját magam, kézzel készítek.
Nem volt egyszerű édesanyaként vállalkozást indítani, úgy, hogy szeptemberben, miután elindítottam a Libellét, mindjárt vissza is tértem óvodapedagógusként a régi munkahelyemre. Úgy gondoltam, ha az embernek megvan az ötlete, akkor onnantól kezdve minden gördülékenyen megy. Rá kellett jönnöm, ez nem így van. Nehézség követ nehézséget, akadály, pedig akadályt. De egy szuper férj áll mellettem, aki mindenben segít. Együtt készítettük a webshopot, együtt fényképeztünk, volt, hogy apósommal szabtunk, édesanyámmal pedig varrtunk. Mindemellett háztartást vezetek, főzök, dolgozom, feleség és ami a legfontosabb egy kétéves kislány édesanyja vagyok.

Mit lehet tudni a Libelle oldalról, és a termékekről?
A Libelle egy hobby, ami vállalkozássá nőtte ki magát. Vállalkozóként a Libellében az álmaimat valósítom meg, és egyben igyekszem ezt másokkal is megosztani. A Libelle két vonalon fut. Az egyik az újszülötteknek készült zsákruhácska, a másik pedig a turbánsapka anya-lánya szett, amit kiegészít a szalag kollekció.
A turbánsapikban rengeteg munkám van. Az anyag kiválasztása mellett a szabásminta és méret kialakítása sem bizonyult egyszerű feladatnak. Szerencsére a kislányom nagyon segítőkész volt, így a sokadik turbánsapka változatot is türelmesen próbálta fel. Olyan anyagot sikerült találnom, amely rugalmas, így bármely fejformára kényelmesen illeszkedik.
Amikor megláttam az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő zsákruhácskákat, rögtön beléjük szerettem, tudtam, hogy forgalmaznom kell őket, mert amellett, hogy nagyon esztétikusak, praktikusak is. A kivitelezésen sokat dolgoztam, alakítottam. Aztán egyszer csak a kezemben tarthattam az újszülötteknek készült ruhácskát. Ezek a zsákruhák most kezdenek elterjedni. Nem csak a design miatt, hanem azért is, mert mind az édesanyák mind a babák mindennapjait megkönnyítik. Az alul lévő szárnyak kikikötésével már nyitottá is válik az alsó rész, így egyszerűbben, gyorsabban lehet pelenkát cserélni, vagy öltöztetni. Ebben a kis ruhácskában a baba szabadon tudja mozgatni a lábait, és könnyen felveheti a magzati pozíciót, ami biztonságérzetet ad, és segít a hasfájáson.

Milyen anyagból készülnek ezek a darabok? Jól láttam, hogy van lehetőség bio pamut termék rendelésére is?
Mint édesanya, és mint vállalkozó igyekszem olyan anyagokat választani, amik megállják a helyüket a fenttarthatóság jegyében. Olyan anyagból nem készülhet Libelle termék, amilyet én nem tűrnék meg saját magamon, vagy a kislányomon. Mivel számomra fontos a környezettudatosság, igyekszem a vásárlókat is ebbe az irányba terelni. Ezért is lehet választani az Öko-Tex anyagok mellett bio pamutból készülteket, pl. turbánsapkákat, vagy szalagokat.
Szeretem a minimalista, és elegáns dolgokat. Így remélem rövidesen bemutathatom a következő Libelle termékcsoportot, aminek az alapja természetes, növényi anyag lesz, az eddigiekhez hasonlóan anya-lánya szettben. Úgy gondolom minden édesanya nevében állíthatom, hogy hiába a mély anya-lánya kapcsolat, azért titkon igen is meg szeretjük mutatni másoknak, hogy mi egyek vagyunk. Nőként hogyan is fejezhetnénk ki ezt az érzést jobban, mint a divattal? Egy édes, de mégis szolid, egyedi partnerlook szettel. Erről szól a Libelle.

Szerinted mitől lettek ilyen népszerűek a turbánok? Mi a titkuk? 🙂
Véleményem szerint manapság egyre több nő, édesanya törekedik arra, hogy ne multitól, hanem helyi vállalkozótól vásároljon egyedi, különleges terméket. A Libelle olyan termékeket varr és forgalmaz, amik kitűnnek a tömegből. A turbánsapik ugyan azt a célt szolgálják, mint bármely sapka, védi a fület, de még is a designnak, és annak köszönhetöen, hogy felnőtt méretben is kapható, más, mint egy plázában vásárolt termék. Azoknak az édesanyáknak, akik nem merik bevállalni a turbánsapit partnerlookban, de mégis össze szeretnének öltözni a kislányaikkal, hajukba köthetik a Libelle hajszalagot, amely ugyan olyan anyagból készült, mint a kislányuk turbánja. Egy szalag, ami igen is örök darab, nem hiányozhat egy nő, vagy kislány gardróbjából.

Végezetül, mondd el kérlek, hol találnak meg téged, és hogyan tudnak rendelni.
Mivel Ausztriában élek, ezért az elsődleges célcsoportom Ausztria, és Németország volt, nekik készült a Libelle online shop . Aztán észrevettem, hogy a magyar ismerősi körömben is egyre többen érdeklődnek a termékeim iránt, ezért kezdtem a magyar közönség felé is nyitni. Egyelőre Magyarországról emailben, Facebookon, vagy Instagramon lehet Libelle terméket rendelni.

Facebook: Libelle Designer Products
Instagram: libelle.dp
Érdemes a Facebook és az Instagram oldalt is követni, nehogy lemaradjatok az újdonságokról, akciókról vagy nyereményjátékokról!

Köszönjük, hogy válaszoltál kérdéseinkre. 🙂


Kérdések: Méri-Molnár Tímea