Interjú a NaturaLisa kozmetikumokról

Szeretnénk Titeket elkalauzolni a NaturaLisa világába és bemutatjuk Drácz Orsolya Veronikát, aki egy 7 éves kislány és egy 3 éves kisfiú anyukája. Weboldalán természetes és környezetkímélő termékeket találhattok.
Régóta kutatom a parabénmentes kozmetikumokat, mióta megszületett Panna őt is szeretném megkímélni minden felesleges káros anyagtól.

Orsi mesélj, kérlek arról, hogyan indult a vállalkozásod és hogy lett ez a szívügyed?
Az én történetem valamikor 2006-ban kezdődött. Még a húszas éveim közepén is rengeteget szenvedtem a problémás bőrömmel, a mitesszerek  pattanások igencsak megkeserítették az életemet. Szinte mindent kipróbáltam, azonban az antibiotikumos krémek és arctisztítók egy idő után nem használtak. Végső elkeseredésemben majdnem egy évig szedtem egy izotretinoin tartalmú gyógyszert. Rengeteg mellékhatása volt, de gyönyörű volt a bőröm… Amíg szedtem a gyógyszert… A kúra letelte után pár hónappal ismét ugyanolyan zsíros, pattanásos lett az arcom, mint korábban volt.

Ekkor fordultam a natúr kozmetikumok világa felé és vásároltam egy kézzel készített szappant, mely csak természetes alapanyagokból készült. Pár hét használat után egyre szebb és szebb lett a bőröm. Mivel akkoriban nem igazán találtam natúr kozmetikumokat a boltok polcain, elkezdtem olvasni és tanulni a  hidegen sajtolt olajokról, vajakról, illóolajokról és beleástam magam a krém- és szappankészítés fortélyaiba.

A NaturaLisa babakozmetikumokat kislányom részére fejlesztettem ki, ugyanis születésekor 2012-ben nem találtam számunkra megfelelő természetes összetevőjű termékeket. 2014 őszén hoztuk létre férjemmel közösen natúr kozmetikai márkánkat, a NaturaLisa (Liza kislányunk neve után) natúr kozmetikumokat.

Célom, hogy minél több kisgyermekes családhoz juttassam el a természetes babaápolás fontosságát és lehetőségét, mert úgy gondolom, hogy fel kell nyitni a szülők szemét, hogy van választásuk és nagyban függ tőlük gyermekük bőrének egészsége. Számomra a gyermekeim, a családom a legfontosabb érték, ezért a termékek megalkotásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy olyan természetes összetevőjű kozmetikumokat készítsünk , melyeket már az első napokban is biztonságosan használhatnak.

Mely termékeid a legnépszerűbbek? Mit gondolsz, mi a sikerük titka?
Legnépszerűbb termékünk a Baba fürdetőkrém, mely 100%-ban természetes összetevőjű, finomítatlan olajokat és vajakat tartalmaz. Szoba hőmérsékleten szilárd halmazállapotú, de a kéz és a fürdővíz melegétől könnyen olvad. A fürdővízbe téve a növényi emulgeálószernek köszönhetően elegyedik azzal és a fürdetős során finoman körülöleli, puhává varázsolja a bőrt.

A vásárlóink másik kedvence a Baba popsikrém, melynek kifejlesztésekor a legfontosabb szempont az volt, hogy a legjobb minőségű növényi és ásványi hatóanyagokat használjuk fel, melyek finoman ápolják és védik a kisbabák bőrét a kipirosodástól, a gyulladástól, a kiszáradástól, kisebesedéstől.

Emellett a Finomítatlan shea vaj, a Stria krém  – Bőrápoló balzsam kismamáknak, a Bőrápoló babaolajunk is nagyon népszerű a vásárlóink körében.

Mitől különleges a NaturaLisa babakozmetikum? Miért ajánlanád, hogy ezeket a termékeket válasszák a szülők gyermekeiknek?
A termékeket még 2012-ben kislányomnak fejlesztettem ki, az ő igényeit vettem figyelembe, a legjobbat szerettem volna megalkotni. Éppen ezért nem kötök kompromisszumot, a bio alapanyagok részesítem előnyben. Minden termékünk mentes a mesterséges anyagoktól, a kőolajszármazékoktól, parabénektől és minden olyan összetevőtől, melyek a természetes kozmetikumokban nem megengedettek.
Minden termékünk a házunkban található, ÁNTSZ által jóváhagyott műhelyünkben készülnek kézzel, nem pedig egy bérgyártó szalagján betanított munkások által. Minden egyes NaturaLisa kozmetikumban mi magunk is benne vagyunk, hiszen a készítésük és csomagolásuk során magunkból, a szeretetünkből is adunk.

Miért fontos a természetesség és a jó minőség a kezdetektől fogva?
Az újszülött babák bőre sokkal vékonyabb, sérülékenyebb, mint a felnőtteké és érzékenyen reagálhatnak a kozmetikumokra (is). Nagyon fontos, hogy ne használjunk olyan szintetikus összetevőket tartalmazó kozmetikumokat, melyek irritációt, bőrszárazságot, sőt akár ekcémát is okozhatnak. Kerülni kell azokat a termékeket, melyekben megtalálhatóak a következők valamelyike: SLS-, SLES, (tisztító tenzidek, ezektől habzik a fürdető, a sampon, a tusfürdő), ásványi olaj (paraffin) a parabének (tartósítószerek), szintetikus illatanyagok, színezékek, mert ezek mind-mind irritálhatják a babák bőrét.

Végezetül mondd el kérlek, hol találnak meg az érdeklődők?
Webáruházunk a https://www.naturalisa.hu, a facebookon: https://www.facebook.com/naturalisa.hu/ és az instagramon: https://www.instagram.com/naturalisahu/ is fent vagyunk.

Nagyon köszönjük, hogy válaszoltál kérdéseinkre. Reméljük, sok családhoz eljut a NaturaLisa márka. 🙂

Kérdések: Méri-Molnár Tímea