Kala&Me Design Babaposzter

Szeretnénk bemutatni Katona Klaudiát, gyönyörű munkáival Kala&Me Design Babaposzter néven találkozhattatok már. Egyedi babaposztereket és babanaplókat készít, ami különleges emlék és ajándék.

Mesélnél kérlek magadról, hogy olvasóink is jobban megismerjenek? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? 🙂
Háromgyerekes anyuka vagyok, a Balatonnál élek a családommal. A munkám a hobbim, így azt is mondhatnám, hogy egész évben nyaralunk. Korábban marketing tanácsadóként dolgoztam, de amikor a harmadik kisbabámat vártam, már tudtam, hogy azt nem akarom tovább csinálni. Elvégeztem egy webdesigner tanfolyamot a bébi mellett, de már az első harmadában kiderült, hogy nem teljesen az az én utam. Volt egy olyan feladat, hogy posztert kellett készíteni egy választott témában. Mivel a tanfolyamot babával az ölemben abszolváltam, adott volt, hogy a poszter is róla fog szólni. Így készült az első babaposzter, Vince születési adataival. Ezt megosztottam a saját facebook oldalamon, és nagy sikert aratott. Írtak az ismerősök, hogy nekik is készítsek, aztán ajándékként elkerült ismeretlenekhez és már nem volt visszaút. Összességében az ötlet talált meg engem és nagyon hálás vagyok ezért.

Honnan merítesz ihletet munkáidhoz, terveidhez?
Bújom a Pinterestet, Instagramot, de az esetek kilencven százalékában egyszerűen ráérzek, mit szeretnének látni a megrendelőim. Természetesen előfordul, hogy teljesen új tervet kell készítenem valakinek, mert egész más elképzelése volt. De sokkal jellemzőbb, hogy millió szívecske és hála emojit kapok válaszul az átküldött tervre,sőt nem egyszer írták azt is, hogy felülmúlta az elképzelésüket a poszter. Ez a legnagyobb motiváció nekem. Feltölt és egy-egy nehezebb napon is erőt ad, hogy leüljek a gép elé és tovább alkossak.

Mi a menete egy babaposzter vagy egy babanapló rendelésének?
Facebookon vagy instagramon lehet írni nekem. Teljesen változó, hogy mennyire vagyok elfoglalt. Van, hogy 4 héttel későbbre tudok időpontot adni a tervezésre, de előfordul, hogy aznap is el tudom készíteni a posztert, mert valaki lemondta vagy nem volt még ideje megírni az infókat. Mindenesetre aki tutira akar menni, annak azt szoktam javasolni, hogy minél előbb jelentkezzen be. Az információkat a babáról úgyis majd csak a tervezés előtti napon kell küldenie, a tervezés időpontját pedig igyekszem a szülinaphoz legközelebb tenni. Így az adatok viszonylag frissek lesznek rajta. Persze Murphy időnként dolgozik és van, hogy aznap bújik ki váratlanul egy fogacska, amikor kézhez kapták már a nyomtatott, keretezett posztert. Bosszantó, de legalább lesz miről mesélni, amikor majd a gyermek nagyobb korában együtt nézegetik képet.

Megkereshetnek-e egyedi kérésekkel is Téged? Például, ahol még nincsen gyerek, esetleg évfordulós ajándékötlettel, vagy barátnőknek lánybúcsúra, babaváró bulira?
Természetesen. Mindenre volt már példa, amit felsoroltál. Szülinapi poszter is készült már 1-90 évesig minden korosztálynak. Örülök is az ilyen megkereséseknek, mert kimozdítanak egy picit a komfortzónámból.

Végezetül mondd el kérlek, hol találnak meg téged az érdeklődők.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/kalaandmedesign
Instagram: @kalaandmedesign

Köszönjük az interjút! 🙂

Kérdések: Méri-Molnár Tímea