Mikor érdemes összebújni, ha babát szeretnénk?

Ezt a cikket azoknak ajánljuk, akik már hónapok óta próbálkoznak, de még nem jött össze a baba, viszont nem szeretnének még kivizsgálásokra menni vagy ovulációs tesztekkel próbálkozni.

Ha felmerült már bennetek az a kérdés, hogy vajon elég gyakran, vagy éppen túl sűrűn vagytok-e együtt, itt a helyetek. Igyekszünk cikkünkben utána járni az optimális összebújások gyakoriságának.

Az áldott állapotra vágyó párok könyökén jön ki az a mondat, hogy „csak csinálni kell, és majd összejön a gyerek”. Amennyiben nem szeretnétek minden hónapban az ovulációt és a termékeny időszakot figyelni, tesztelni, a rendszeresség lehet a legjobb módszer a fogantatásra.  De vajon mit is értenek az orvosok rendszeres nemi életen?

A sikeres fogantatás érdekében a nőgyógyászok a rendszeresség alatt heti 3-4 alkalmat értenek, ami kb. minden másnapi együttlétet jelent. Fontos, hogy a termékeny napokat megelőző, és követő napokban, hetekben se hanyagoljátok el az intim pillanatokat, ugyanis ez segít a spermiumok egészséges újratermelődésében.

Az, hogy a minél gyakoribb együttlét egyenesen arányosan növeli a megtermékenyülés esélyét, csak egy tévhit. A napi többszöri alkalom akár csökkentheti is esélyeinket, így nincs elég idő arra, hogy megfelelő minőségű spermiumok termelődhessenek.

Tavaly, ha felmerült kérdésem nőgyógyászati témában sosem álltam meg egy válasznál. Ebben a kérdésben viszont 3 különböző lelkületű orvos véleménye is megegyezett: kétnaponta legyenek együtt a gyermekre vágyó párok, természetesen, ha ez kivitelezhető és összeegyeztethető.

Timi

Adj ötleteket és tippeket, Neked mi segít! Örülnénk, ha megosztanád, Te hogyan készültél, készülsz a babavállalásra. Küldd el történetedet az allapot@aldatlanallapot.hu címre és mi feltöltjük a Ti küldtétek pontba! Megteheted ezt névvel, fényképpel, vagy akár anonim módon is.

Fotó: pexels.com