Utazni jó!

A velünk történt trauma után megfogadtuk, hogy nem szeretnénk és nem is fogjuk folyamatosan a sebeinket nyalogatni, hanem arra fordítjuk energiáinkat, hogy mielőbb feltöltődjünk és visszatérjünk a normál kerékvágásba.
Ennek egyik nagyszerű eszköze az utazás. Szerencsére mindketten szeretünk világot látni külföldön és belföldön egyaránt, természetesen anyagi lehetőségeink adta keretek között.
Még tavasszal eldöntöttük, hogy idén a megszokotthoz képest kicsit extrább úttal szeretnénk kárpótolni magunkat, afféle fájdalomdíjként. Ugyan nem kezdtük túl korán a szervezést, de azért sikerült jó feltételekkel leszervezni az utazást.
Nekünk egy ilyen alkalom megadja a teljes kikapcsolást, mert csak magunkkal, és az úti cél adta lehetőségekkel, élményekkel foglalkozunk. Idén sem volt ez másként, és igazán gondtalan hetet tudtunk eltölteni – egy magunk fajta átlagember számára is elérhető – egzotikus és kellemes környezetben. Ahhoz hogy a nehézségeken át tudjunk lendülni igenis, jár az embernek egy kis kikapcsolódás.
Anyukámnak volt egy mondása, ami így hangzik: „Soha nincs az a sok pénz, amit ne lehetne elkölteni, de soha nincs az a kevés, mit ne lehetne jól beosztani.”
Ez szerintem az utazásra is igaz, mert ha sok pénzünk van, akkor nincs semmi gond, maximum meglepődünk, hogy sokat költöttünk. Ha viszont korlátozottak a lehetőségeink, akkor jó szervezéssel takarékos költségvetéssel is messzire juthatunk.

Tehát benneteket is biztatunk, hogy ne habozzatok, hanem csomagoljatok! 🙂

Csaba